Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi 20.-26.8.2018

Puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja.

Miten voin osallistua?

Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Ajankohdan voi jokainen päättää itse. Puita voi halata esimerkiksi juoksulenkillä, sieniretkellä tai kiireisen työpäivän päätteeksi.

Tältä sivustolta löydät toimintavinkkejä puunhalausviikon viettoon sekä tietoa puiden merkityksistä ja hyödyistä. Puunhalausviikon logon ja teemakortit voi ladata sivulta Materiaalit.

Jaa kokemuksesi somessa tunnisteella #puunhalausviikko

Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko. Tunnisteella löydät myös muiden ottamat halauskuvat Instagramista ja Twitteristä. Seuraa myös puunhalausviikon omaa Instagram-tiliä @puunhalausviikko.

Instagram: #puunhalausviikko @puunhalausviikko
Twitter: #puunhalausviikko
Facebook-tapahtuma: Puunhalausviikko 2018

Katso Vinkit puunhalauskuvan ottamiseen.

Halaa puuta ja juhli Suomen luontoa 25.8.2018

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää. Päivää voi viettää monella tavalla: lähde liikkeelle luontoon ja halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat #luonnonpäivä #liputanluonnolle. Katso lisätiedot Suomen luonnon päivän sivuilta.

Polkujuoksua ja rakkaimpien puiden tarinoita 

Ylen Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Suomen upeissa kansallispuistoissa ja kutsuu kaikki mukaan, juosten tai kävellen. Puunhalausviikolla 25.8. polkujuoksutapahtuma järjestetään Pyhä-Häkissä ja luvassa on myös puiden halailua. Kampanja löytyy somesta tunnisteella #mennäänmetsään.

Suojele jokamiehenoikeuksia – osallistu Minä ja mun puu -kampanjaan! Yle Luonnon kampanja kerää rakkaimpien puiden tarinoita ja kuvia Yle Luonnon sivuille ja someen 25.8.2018 alkaen. Kampanja kertoo, miksi metsä – ja juuri tietyt puut – merkitsevät suomalaisille niin paljon. Minä ja mun puu -kampanja on osa Mennään metsään -kokonaisuutta. Tunnusta avoimesti puurakkautesi - et ole tunteidesi kanssa yksin! Katso lisätiedot Mennään metsään -kampanjan sivuilta.

Syyskuussa Ylellä nähdään Elävät puut -sarja, joka kertoo suomalaisten puiden hitaasta, älykkäästä ja taistelun täyttämästä elämästä. Neliosainen sarja vertaa puiden erikoislaatuista elämää ihmisen evoluutioon, ekologiaan ja käyttäytymiseen ja löytää saman perustan. Mennään metsään -kampanja näkyy ja kuuluu Ylen kaikilla kanavilla ja huipentuu lokakuun alussa 1.-7.10.2018.

Valtakunnallisen puunhalausviikon 2018 järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaisetLuonnonvarakeskus ja Green Care Finland. Puunhalausviikko on myös Ylen Mennään metsään -kampanjan kumppani ja osa Suomen Luonnon päivän tapahtumia.