Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi 22.-28.8.2022

Puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja.

Miten voin osallistua?

Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Ajankohdan voi jokainen päättää itse. Puita voi halata esimerkiksi juoksulenkillä, sieniretkellä tai kiireisen työpäivän päätteeksi.

Tältä sivustolta löydät toimintavinkkejä puunhalausviikon viettoon sekä tietoa puiden merkityksistä ja hyödyistä. Puunhalausviikon logon ja teemakortit voi ladata sivulta Materiaalit.

Jaa kokemuksesi somessa tunnisteella #puunhalausviikko

Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko. Tunnisteella löydät myös muiden ottamat halauskuvat Instagramista ja Twitteristä. Seuraa myös puunhalausviikon omaa Instagram-tiliä @puunhalausviikko.

Instagram: #puunhalausviikko @puunhalausviikko
Twitter: #puunhalausviikko

Katso Vinkit puunhalauskuvan ottamiseen.

Halaa puuta ja juhli Suomen luontoa 27.8.2022

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää. Päivää voi viettää monella tavalla: lähde liikkeelle luontoon ja halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Jaa tunnelmasi #luonnonpäivä #liputanluonnolle. Katso lisätiedot Suomen luonnon päivän sivuilta.

Valtakunnallisen puunhalausviikon järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Yhteistyökumppanina Suomen luonnon päivä.