Halaa puuta porukalla

Puut ovat yhteydessä toisiinsa. Ne tarjoavat suojaa sekä ravintoa monille eläimille ja eliöille. Puut varmasti pärjäisivät vallan hyvin ilman meitä ihmisiä, mutta me emme ilman niitä. Puiden lisäksi tarvitsemme toistemme seuraa.

Teksti: Susanna Winqvist, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Kuvitus Mirva Liimatta. 

Korona on kurittanut yhteisöllisyyttä. Onneksi pikku hiljaa pääsemme jälleen kokoontumaan ja viettämään aikaa yhdessä. Mikä olisikaan sen parempaa kuin viettää mukavaa aikaa yhdessä luonnon helmassa. Yhdessä tekeminen ja vertaistuki voimaannuttavat. Kokoa ystävät kasaan ja suunnatkaa matka jonnekin, jossa voitte nauttia yhdessäolosta ja pääsette halaamaan puita.  

Miten  olisi piknik puisine herkkuineen kaupunkipuistossa? Retkelle voi pakata mukaan mainion, tietenkin puusta tehdyn, pelin eli Mölkyn. Kuka onkaan teidän porukkanne mölkkymestari? Omaa vuoroaan odottava pelaaja voi pitää puunhalauspaussin ja tutkia, minkälaisia kääpiä puiston puista löytyy.  

Vai tuntuisiko sieniretki teille sopivalta vaihtoehdolta? Kantarelli, tatit ja monet muut sienet elävät sulassa solussa puiden kanssa. Sienten poimimisen lomassa kannattaa hetkeksi painaa poski puun pintaa vasten ja napata hyvät mikrobit talteen

Oletteko jo tutustuneet Salon Rotomäntyyn tai Suomen suurimpaan puuhun Tsaarinpoppeliin? Nähtävyysnälkäisten puunhalaajien kannattaa suunnata matka puujulkkiksia ihailemaan. Kannattaa myös tarkistaa minkälaisia puuvanhuksia tai muita puuerikoisuuksia omilta kotikulmilta löytyy. 

Jos lähipiirissäsi on lapsia, niin opetathan heitä tunnistamaan puita ja ymmärtämään puiden merkityksellisyyden. Lapsilta puunhalaus sujuu luontevasti. Puun halaus kannattaa aina. Erityisesti Puunhalausviikolla, hyvässä seurassa! 

Puunhalausviikkoa vietetään vuosittain elokuun viimeisellä viikolla. Viikon teema vaihtelee vuosittain. Artikkelin linkit vievät aikaisempien Puunhalausviikkojen teema-artikkeleihin.