Etusivu Ammatillinen koulutus Erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto

Alan vaativimpien työtehtävien hallinta osoitetaan erikoisammattitutkinnossa, jolloin opiskelija on peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoaan, hankkinut laajan työkokemuksen alalta ja yli ammattirajojen menevää yhteistyötaitoa. Lisätietoja pääset lukemaan Opintopolku.fi-palvelusta painamalla linkkiä tutkintonimikkeen alta.

Floristimestari

Floristimestari tuottaa, myy ja kehittää alan tuotteita ja palveluja sekä tuo esille alan erikoisosaamista. Hän hallitsee yrittämiseen liittyvät toiminnot, osaa arvioida kannattavuutta ja ideoida uusia tuotteita.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Oma yritys, yksityisen sektorin kukkakaupat, kukkatalot, puutarhamyymälät, oppilaitokset

Golfkenttämestari

Golfkenttämestari työskentelee urheilunurmien kasvun hallintatehtävissä, yritystoiminnassa, operatiivisessa johtamistehtävissä sekä rakennus- ja peruskorjaustehtävissä. Hän toimii esimiesasemassa työnjohtajana ja hänen alaisenaan on golfkentänhoidon henkilöstö.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Golfseurat, golfyhtiöt, yksityinen tai julkinen yhteisö


Liikuntapaikkamestari

Liikuntapaikkamestari työskentelee esimiesasemassa sisä- ja ulkotilojen liikuntapaikkojen huolto- ja kunnossapidosta. Työtehtäviin kuuluvat liikuntaolosuhteista huolehtiminen, taloudellinen toiminta yrityksessä, työntekijöistä vastaaminen sekä tiimin esimiestoiminnan.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Kunnat ja kaupungit, yksittäiset liikuntapalveluyrittäjät, oma yritys


Luontokartoittaja

Luontokartoittaja osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida luontoselvitystyön. Hän osaa tehdä lajisto- tai luontotyyppiselvityksiä. Erikoistumisensa mukaisesti hän osaa soveltaa vahvaa luonto-osaamistaan erilaisiin tehtäviin tai tehdä alaan liittyviä paikkatietoanalyysejä.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Konsultointiyritykset, kunnat ja kaupungit, oma yritys


Luonnontuotekehittäjä

Luonnontuotekehittäjä osaa ohjata ja koordinoida luonnontuotteiden talteenottoa ja kehittämistä. Hän osaa toimia alan verkostoissa ja erikoistumisensa mukaisesti toimia vahvana lajintunnistusosaajana tai toimialan kehittäjänä.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Luonnonkosmetiikka-alan yritykset, kosmetiikkayritykset, oma yritys


Maarakennusala

Maarakennusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut hallitsee maanrakennusalan perustyötehtävät sekä osaa soveltaa ammattitaitoaan kokemuksen avulla eri työtehtäviin ja kohteisiin. Työtehtäviin kuuluvat toiminnan johtaminen, työn valvominen, opastus työhön, työsuorituksiin, työn laatuun ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa sekä tavoitteiden laadullinen saavuttaminen.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Infra-alan yritykset, maanrakennusfirmat, viherrakennusyritykset, talonrakennusfirmat, kaupunkien ja kuntien kunnallistekniikan osastot


Metsäala

Metsäalan erityisosaaja hallitsee käytännön metsä- ja luonnonhoitotöiden työtaidot, suunnittelun, opastamisen, ohjaamisen ja valvonnan koneellisessa ja manuaalisessa puunkorjuussa sekä metsänhoidossa erikoiskohteilla. Ammattilainen toimii esimiestehtävissä, työnopastajana tai asiakaspalvelutehtävissä.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Puunkorjuuyritykset, metsänhoitopalveluyritykset, oma yritys


Viheraluemestari

Viheraluemestari työskentelee viheralan organisaatiossa esimiesasemassa, viestinnässä sekä johtotehtävissä. Työtehtäviin kuuluvat organisaation hankinta- ja tarjoustoiminta, esimiestehtävät ja henkilöstövastuu. Viheralan työnjohdossa voi toimia viherrakentamisen, viheralueiden ylläpidon tai puunhoidon tehtävissä.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat: Kunnat ja kaupungit, seurakunnat, viheralan yksityiset yritykset, kiinteistöhuoltoyritykset, viheralan yhteisöt, oma yritys