Iso-Roobertinkatu

Ison Roobertinkadun kävelykadun peruskorjaus

Hankkeen tavoitteet ja sisältö: Kokonaisvaltaisessa peruskorjauksessa parannettiin kävelykadun käytettävyyttä ja kaupunkikuvallista laatua. Katuremontissa Annankadun risteys muutettiin niin sanotuksi shared space -alueeksi, jossa kävelykatu jatkuu Annankadun yli. Fredrikinkadun ja Yrjönkadun päät suljettiin ajoestein, mutta kadun kumpaankin päähän asennettu automaattisesti laskeutuva pollari sallii kävelykadulta pois ajamisen. Koko kävelykatu kivettiin punertavalla sekavärisellä luonnonkivellä. Kohteessa uusiokäytettiin vanhoja graniittisia reunakiviä sekä nupu- ja noppakiviä. Kolme hyväkuntoista lehmusta säilytettiin, ja niiden kanssa samaan riviin istutettiin uusia pienempikasvuisia lehtipuita, punavaahteroita ja kartiovalkopyökkejä. Katupuu- ja kalustevyöhykkeelle asennettiin istuttavia luonnonkivipaasia, tuoleja, pyörätelineitä ja mainoslaitteita sekä hulevesikaivoja, jotka ohjaavat osan kadun hulevesistä puiden kasvualustoihin. Kadun valaistus uusittiin energiatehokkaaksi. Kunnostettu Björn Weckströmin Viheltelevä helsinkiläinen -veistos palautettiin Yrjönkadun puoleiseen kadun päähän.

Valmistumisajankohta: 2018

Tilaaja: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Suunnittelu: Ramboll Finland Oy

Toteutus: VRJ Etelä-Suomi Oy

Lisätiedot: Tomas Palmgren, tomas.palmgren@hel.fi