Ymmärretään suunnittelutyön osuus ja merkitys koko ympäristörakentamishankkeen ja sen elinkaaren kannalta.
Ymmärretään rakentamisen ja kunnossapitotyön osuus ja merkitys koko ympäristörakentamishankkeen ja sen elinkaaren kannalta.
Varataan suunnittelutyöhön riittävät resurssit ja osaaminen.
Kootaan suunnittelun pohjaksi riittävät lähtötiedot, kuten selvitykset alueen vesiolosuhteista, maaperästä, kasvillisuudesta, eliöistä, maisemasta ja historiasta.
Noudatetaan suunnittelussa tilaajaorganisaation strategioita, ympäristö- ja kestävän kehityksen ohjelmia, laatu- ja toimintajärjestelmää sekä muita toimintaohjeita.
Noudatetaan suunnittelussa oman organisaation strategioita, ympäristö- ja kestävän kehityksen ohjelmia, laatu- ja toimintajärjestelmää sekä muita toimintaohjeita.
Hyödynnetään suunnittelutyössä ja sen suunnittelussa hankkeen rakentajan ja kunnossapitäjän osaamista sekä käyttäjien näkemyksiä.
Laaditaan suunnittelutyölle laatu-, työ- ja omavalvontasuunnitelmat, joissa huomioidaan myös suunnittelutyöhön liittyvät kestävän kehityksen asiat.
Tarkastetaan suunnittelutyö työvaiheittain eli tehdään itselleluovutus omavalvontasuunnitelman ja yleisten laatuvaatimusten mukaan. Dokumentoidaan tarkastuksen tulokset, ja korjataan mahdolliset poikkeamat ja virheet tilaajan kanssa sovitulla tavalla.
Otetaan suunnittelussa huomioon alueen olosuhteet ja tehdään ratkaisut paikan olosuhteisiin sopiviksi.
Huomioidaan suunnittelussa alueen luontainen kehittyminen ja sukkessio ja niiden hyödyntäminen kunnossapitovaiheessa.
Laaditaan suunnittelukohteelle kunnossapitosuunnitelma, jossa esitetään kohteen, sen rakenteiden ja ominaisuuksien kunnossapidon ohjeistus ja ne jatkuvat toimenpiteet, joilla turvataan kohteelle asetettujen laatu- ja ympäristötavoitteiden toteutuminen sekä kohteen toimivuus elinkaaren aikana.
Kerätään tietoa ja palautetta suunnittelutyön onnistumisesta hankkeen muilta osapuolilta – eli tilaajalta, rakentajalta, kunnossapitäjältä ja käyttäjiltä.
Hyödynnetään saatua palautetta suunnittelutyön kehittämiseen.