TAVOITTEET
- Edistetään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.
- Lisätään yhteisöllisyyttä.
- Lisätään tietoisuutta ruuantuotannosta.
- Lisätään tietoisuutta ravitsemuksesta.
YLEISET TOIMINTAPERIAATTEET
- Tuotetaan ulkoalueita, joissa on mahdollisuus osoittaa alueita myös hyötyviljelyä varten.
- Kehitetään hyötyviljelyalueita yhteistyössä paikallisten asukkaiden, yhdistysten, yritysten, koulujen, päiväkotien, vanhuspalveluiden ja muiden toimijoiden ja käyttäjäryhmien kanssa.
- Järjestetään neuvontaa ja tiedotusta hyötyviljelijöiden avuksi yhteistyössä ammattiviljelijöiden, neuvontajärjestöjen, materiaalitoimittajien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.
- Selvitetään alueen soveltuvuus hyötyviljelyyn.
- Määritetään tavoitteet hyötyviljelylle ja sen laajuudelle
- Hyötyviljelyn järjestämisessä voidaan asettaa tavoitteeksi esimerkiksi seuraavia asioita:
- Alueen kasvipeitteisestä pinta-alasta vähintään 10 prosenttia käytetään hyötyviljelyyn.
- Viljelysadot jaetaan tai myydään mahdollisuuksien mukaan alueen käyttäjille tai kunnalle/kaupungille (esim. markkinat ja torimyynti, ravintolat, koulut, sairaalat).
- Hyötyviljelyaluetta hyödynnetään opetuksessa (päiväkoti, koulut).