Ajankohtaiset leikki- ja lähiliikuntapaikkojen standardit ja määräykset

Leikkipaikkojen tarkastuskortit ovat palanneet!

Viherympäristöliitto tuotti vuonna 2010 leikkipaikkojen tarkastuskortit helpottamaan suunnittelijoiden, rakentajien, tarkastajien ja kunnossapitäjien työtä. Sen jälkeen turvallisuusstandardit ovat päivittyneet ja nyt on jälleen tarjolla viimeisintä tietoa kenttäkelpoisten ja helposti mukana kuljetettavien korttien muodossa. Kaksipuoleisia kortteja on yhteensä 9 kappaletta eli tarjolla on täsmätietoa 18 sivun verran. Kortit kestävät hyvin säätä ja kulutusta ja ne mahtuvat näppärästi vaikka rintataskuun. Korttien täysi hyödynnettävyys edellyttää kokemusta ja koulutusta leikkiturvallisuuden saralta ja näitä taitoja omaavalle kortit ovat näppärä muistilista keskeisimmistä asioista – ”monisatasivuiset standardit taskukoossa”.

Kortit kattavat leikkipaikkojen yleiset turvallisuusvaatimukset sekä eri välinetyyppien yleisimmin vastaan tulevat muistettavat seikat. Korttien sisällön tuotosta on vastannut Marko Eskolainen, Pro Park Palvelut Oy:stä.

Osta kortit tästä.

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuden ylläpitäminen ja parantaminen vaatii yhteistyötä, asiatietoa ja ajankohtaisen tiedon jakamista, sillä leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuteen liittyvät standardit, määräykset ym. täsmentyvät ja muuttuvat jatkuvasti. Viherympäristöliiton leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuslautakunta pyrkii omalta osaltaan edistämään leikkiturvallisuutta ja tiedottamaan viheralaa leikkiturvallisuusasioista ja muutoksista. Ajankohtainen tieto varmistaa turvallisuustyön onnistumisen.