Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Viherrakentajapari sai tunnustusta World Skills-kisassa

Miikka Kääntä ja Jani Kinnunen saivat Medallion for excellence -tunnustuksen viherrakentamisen lajissa World Skills-kisassa Abu Dhabissa.

Miikka Kääntä ja Jani Kinnunen sijoittuivat 12. sijalle viherrakentamisen lajissa. Kilpapareja oli lajissa mukana 23.  Medallion for excellence -tunnustuksen saa oman kilpailulajinsa keskiarvoa paremmasta pistemäärästä.

Nuorten ammattitaidon nelipäiväinen MM-kilpailu WorldSkills päättyi 19.10. palkintojenjakoon Abu Dhabissa. Suomen mitalisaalis oli hieno: kolmen kultamitalin ja yhden hopeamitalin lisäksi suomalaiset saivat yhdeksässä lajissa tunnustuksen keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Kultaa saivat omissa lajeissaan Matias Korri lentokonehuollossa, Emeliina Papinniemi kondiittorilajissa ja Sofia Sundqvist lähihoitajalajissa. Hopeaa saavutti Taiju Koivula hiusmuotoilussa. Papinniemi sai parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista ja hänet palkittiin Best of Nation -tittelillä.

Neljä mitalia on erinomainen suoritus erittäin korkeatasoisessa kilpailussa. Kultamitaleja Suomi on saanut WorldSkills-kilpailusta enemmän vain kerran, eli kotikisoissa Helsingissä vuonna 2005, jolloin kultaa tuli yksi enemmän. WorldSkills-kilpailun osallistujamäärät ovat kasvaneet viime vuosina.

Abu Dhabin kilpailu oli tähän astisista laajin kilpailu. Paikalla oli kilpailijoita 51 maasta ja alueesta. Seuraavan kerran World Skills pidetään Venäjän Kazanissa vuonna 2019.