Puunhalausviikko tulee taas! Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi 21.–27.8.2017

Valtakunnallista puunhalausviikkoa vietetään elokuun viimeisellä viikolla 21.–27.8.2017. Toista kertaa järjestettävä teemaviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Puunhalausviikko on osa myös 26.8. vietettävän Suomen luonnon päivän ohjelmaa.

Puunhalausviikko muistuttaa viherympäristöjen merkityksestä niin maalla kuin kaupungissa. Erityisesti kaupungeissa puistot, lähiluonto ja lenkkipolut ovat tärkeitä virkistyspaikkoja sekä mielelle että keholle. Puut vaikuttavat myös ympäristön laatuun monin tavoin. Kaupungeissa ja taajamissa puut lisäävät viihtyvyyttä ja vähentävät tiiviin rakentamisen mukanaan tuomia terveys- ja ympäristöhaittoja. Puut muun muassa parantavat ilmanlaatua sitomalla terveydelle haitallisia pienhiukkasia ja tuottamalla happea. Samalla ne sitovat hiilidioksidia, suojaavat UV-säteilyltä ja viilentävät varjostamalla sekä haihduttamalla suuria määriä vettä.

Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kannustamme halaamaan myös satavuotiaita puuvanhuksia. Puunhalausviikon sivulta (www.vyl.fi/alan-kehittaminen/teemavuodet-ja-kampanjat/puunhalausviikko/) löydät mm. vinkit vanhan puun tunnistamiseen, tietoa puiden merkityksistä ja hyödyistä sekä teemaviikon materiaalit (logo, juliste).

Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko.

Puunhalausviikon järjestävät Viherympäristöliitto, Suomen 4H-liitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Puunhalausviikko on osa Suomen luonnon päivien ohjelmaa.

Lisätietoja ja materiaaleja: www.vyl.fi/alan-kehittaminen/teemavuodet-ja-kampanjat/puunhalausviikko/
Puunhalausviikko Instagramissa: https://www.instagram.com/puunhalausviikko/
Puunhalausviikko Facebookissa: https://www.facebook.com/events/338053526640541/

Tiedote ePressissä

Lisätiedot:

Tiia Naskali, Viherympäristöliitto ry, tiia.naskali(at)vyl.fi, p. 050 4381 860
Leena Lahdenvesi-Korhonen, Maa- ja kotitalousnaiset, leena.lahdenvesi-korhonen(at)maajakotitalousnaiset.fi, p. 040 523 5133
Virpi Skippari, Suomen 4H-liitto, virpi.skippari(at)4h.fi, p. +358 44 783 0302
Eeva-Maria Tuhkanen, Luonnonvarakeskus (Luke), eeva-maria.tuhkanen(at)luke.fi, p. +358 29 532 6595