Viher- ja puutarha-alan opettajayhdistys ry

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää puutarha- ja viheralaa sekä sen koulutusta kaikilla sektoreilla sekä koulutusasteilla. Yhdistys tuo esille koulutuksen näkökulmaa alan yhdistysten, työelämän sekä koulutuskentän välisessä yhteistyössä. Yhdistys on edustettuna Viherympäristöliiton hallituksessa ja useissa työryhmissä.

Viher- ja puutarha-alan opettajayhdistys ry kokoaa alan opettajat ja työelämän edustajat aktiiviseen osaamisen kehittämisen verkostoon. Keskeistä toiminnassa on opetusmaailman ja työelämän tasavertainen kohtaaminen, parhaimpien opetuksen ja työelämän toimintatapojen edistäminen, ajankohtaisen tiedon ja osaamisen jakaminen sekä toiminnan kansainvälisyys. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia puutarha- ja viheralan opetuksen kehittämiseksi ja yhteistyön lisäämiseksi oppilaitosten sekä opetuksen ja työelämän välillä puutarha- ja viheralan koulutuksen kaikilla tasoilla, parantaa alan opettajien ammatillisia tietoja ja taitoja ja keskinäistä yhteydenpitoa sekä olla työelämän tukena koulutuksen järjestämisessä työpaikoilla.

Yhdistys on perustettu vuonna 2009. Jäsenmäärä on 55 henkilöä (2019/2020). 

Varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä puutarha- tai viheralan opettajana toimiva tai toiminut, tai alan opiskelijoiden työpaikoilla oppimisen ohjaukseen osallistuva henkilö. Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö ja yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa. Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin ja antamalla seuraavat tiedot: Nimi, edustamansa organisaatio, puhelin, osoite, sähköpostiosoite sekä tieto, millä puutarha-alan toimialoilla (kukka- ja puutarhakauppa, puutarhatuotanto ja/tai viherala) toimii opettajana tai työelämän ohjaajana.

Facebook: VIPU ry
Twitter: @vipu_ry 
Instagram: vipu ry

Hallitus:

puheenjohtaja, tiedottajaHanna Tajakka, Yrittäjä, Viher-Arkki
etunimi.sukunimi(at)viherarkki.fi
varapuheenjohtaja, varainhoitajaSoile Seppälä, Kouluttaja, Hyria Koulutus Oy,
etunimi.sukunimi(at)hyria.fi
sihteeriAnne Friman, Anne Friman, Opettaja, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, etunimi.sukunimi(at)sasky.fi
jäsenSalla Laukia, Yrittäjä, Allium Oy,
etunimi.sukunimi(at)allium.fi
jäsenCamilla Lindy, Opettaja, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, etunimisukunimi(at)gmail.com
jäsenMari Sainio, Opettaja, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto,  etunimi.sukunimi(at)sasky.fi
jäsenHannu Äystö, Lehtori, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, etunimi.sukunimi(at)hamk.fi