Rakennusalan työnjohto: Rakennusmestari AMK

Rakennusmestari vastaa käytännönläheisistä talonrakentamisen tehtävistä

Rakennusmestari työskentelee talonrakennuksen tuotannon johtotehtävissä sekä rakennustoimintaan liittyvissä kaupallisissa tehtävissä. Rakennusmestari toimii esimerkiksi työmaamestarina, joka johtaa erilaisia rakennustyömaan vaiheita. Kokemuksen myötä voi valvoa ja johtaa rakennustöitä vastaavana työnjohtajana. Ammattilainen osaa toimia tarvittaessa myös kansainvälisessä työympäristössä.

Tutkinto antaa oman erityisosaamisesi lisäksi vahvan näkemyksen koko rakentamisprosessista. Opit johtamaan projekteja, suunnittelemaan ja kehittämään tuotantoa sekä toimitusketjuja ja teollisia palveluja.

Tyypillisiä työpaikkoja ovat:

  • rakennustyömaat ja rakennusliikkeet
  • rakennusosia tuottavat yritykset ja rakennusmateriaali​teollisuus
  • julkishallinnon virastot ja tekniset toimistot
  • kiinteistöhuolto ja muu kiinteistöala

Haku opintoihin korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa.

Koulutus sisältää lähi-, etä- ja harjoittelun oppimisen jaksoja. Opintoja on mahdollista suorittaa myös näyttöinä. Lisätietoa hakuohjeista löydät oppilaitosten nettisivuilta. Rakennusmestarin koulutusohjelman suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ylempään ammattikorkeakouluun ja yliopiston maisteriksi. Voit opiskella esimerkiksi rakennusalan insinööriksi tai yhdyskunta ja ympäristötekniikan maisteriksi.