100 puistoa

100 puistoa -kampanja haastaa suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot.

Mikä tekee puistosta merkityksellisen, miksi se on tärkeä ja mitä siellä tehdään? Toiset hakeutuvat puistoon virkistäytymään, toiset kaipaavat lepoa ja rauhaa, toiset haluavat liikkua, pelata ja tavata ystäviä. Ihminen tarvitsee henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämiseksi monipuolista viherympäristöä lähellä asuinpaikkaansa. Puistot ovat myös kohtaamisen paikkoja, joissa asioita tehdään yhdessä.

Kampanjan tarkoituksena on tuoda esille suomalaisille tärkeitä puistoja ja puistokulttuuria itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ehdotuksista kootaan sadan parhaan puiston lista, joka julkaistaan syksyllä 2017. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

100 puistoa -kampanja on kaikille avoin ja kuka tahansa voi ehdottaa puistoa listalle. Haastamme mukaan kaikki Suomen kunnat ja kaupungit asukkaineen. Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta. Kriteerinä on, että ehdotettava puisto on julkinen viheralue ja ehdottajalleen tärkeä.

Osallistuminen

Huom! Osallistumisaika on päättynyt! Tulokset julkaistaan elokuussa 2017.

Ehdota puistoa 1.5. – 30.6.2017 verkkolomakkeella. Kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter) käyttämällä tunnistetta #100puistoa. Asiantuntijaraati valitsee ehdotuksista sata puistoa, jotka julkistetaan elokuussa Kaupunginpuutarhurien Seuran kesäluentopäivillä. Lisäksi parhaat perustelut ja paras #100puistoa -somepostaus palkitaan. 

Palkinnot: Lahjakortti Rajala Pro Shop -liikkeeseen (arvo 300e) ja 2kpl lahjakortteja Viherympäristöliiton kirjakauppaan (arvo 50e/kpl)

Asiantuntijaraatiin kuuluvat Kaupunginpuutarhurien Seuran puheenjohtaja Timo Koski, ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry.

Kampanjan järjestävät: Kaupunginpuutarhurien Seura, Viherympäristöliitto ja kansallisten kaupunkipuistojen verkosto.

Lisätiedot:

Timo Koski, Kaupunginpuutarhurien Seura, Timo.Koski(at)tampere.fi
Tiia Naskali, Viherympäristöliitto ry, tiia.naskali(at)vyl.fi
Heli Nukki, Porin kansallinen kaupunkipuisto, heli.nukki(at)pori.fi