Hyötyviljelyn edistäminen

TAVOITTEET

  • Edistetään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.
  • Lisätään yhteisöllisyyttä.
  • Lisätään tietoisuutta ruuantuotannosta.
  • Lisätään tietoisuutta ravitsemuksesta.

YLEISET TOIMINTAPERIAATTEET

  • Tuotetaan ulkoalueita, joissa on mahdollisuus osoittaa alueita myös hyötyviljelyä varten.
  • Kehitetään hyötyviljelyalueita yhteistyössä paikallisten asukkaiden, yhdistysten, yritysten, koulujen, päiväkotien, vanhuspalveluiden ja muiden toimijoiden ja käyttäjäryhmien kanssa. 
  • Järjestetään neuvontaa ja tiedotusta hyötyviljelijöiden avuksi yhteistyössä ammattiviljelijöiden, neuvontajärjestöjen, materiaalitoimittajien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.
  • Selvitetään alueen soveltuvuus hyötyviljelyyn.
  • Määritetään tavoitteet hyötyviljelylle ja sen laajuudelle
  • Hyötyviljelyn järjestämisessä voidaan asettaa tavoitteeksi esimerkiksi seuraavia asioita:
    • Alueen kasvipeitteisestä pinta-alasta vähintään 10 prosenttia käytetään hyötyviljelyyn.
    • Viljelysadot jaetaan tai myydään mahdollisuuksien mukaan alueen käyttäjille tai kunnalle/kaupungille (esim. markkinat ja torimyynti, ravintolat, koulut, sairaalat).
    • Hyötyviljelyaluetta hyödynnetään opetuksessa (päiväkoti, koulut).